bio je to šok

Princ William otkrio kako se osjeća Kate nakon što joj je dijagnosticiran rak

Brtianski princ William je objavio nove vijesti o zdravstvenom stanju svoje supruge, princeze Kate Midletton, tokom svog prvog posjeta otoku Scilly, koji je oko 60 kilometara udaljeno od kopna.

Tracy Smith, direktorica bolnice St Mary's Community Hospital u Hugh Townu, pozdravila je Williama kada je stigao i organizirala njegov obilazak malog medicinskog centra nakon njegove posjete luci gdje je svojoj pratnji kupio kornvalske kolače.

"Pitala sam Williama o njegovoj supruzi Kate i on je rekao, 'ona je dobro, hvala', a ja sam predložila da bi mogli doći u posjetu i dovesti djecu", kaže Smith.

William joj je odgovorio riječima:

"Djeca su jako ljubomorna što sam ovdje. Možda bismo mogli doći kasnije tokom godine."

Kate je otkrila da se liječi od raka u videoizjavi u martu ove godine.

"Ovo je naravno bio veliki šok, a William i ja činili smo sve što možemo da riješimo ovo privatno za dobrobit naše mlade porodice.

Kao što možete zamisliti, za ovo je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije kako bih mogla započeti liječenje.

Međutim, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro", objavila je Kate.

Kao princ, William prima prihod od Vojvodstva Cornwall - portfelja zemljišta, imovine i ulaganja - koje posjeduje veći dio otoka Scilly i gotovo trećinu stambenih zgrada.