Magazin

Princ William vraća se kraljevskim dužnostima prvi put nakon objave da je princeza Kate oboljela od raka

Princ Wililam će posjetiti Surrey i zapadni London kako bi istaknuo "utjecaj na zajednicu i okolinu koji organizacije na tom području imaju svojim radom".

Podržat će dobrotvornu akciju podjele hrane, kao i posjetiti centar za mlade.

Britanski princ William vratit će se kraljevskim dužnostima u četvrtak, što će biti njegovi prvi javni angažmani nakon objave da je njegova supruga Kate Middleton, princeza od Velsa, oboljela od raka.

Bit će to prvi javni angažman 41-godišnjeg prestolonasljednika otkrila da je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji nakon što su joj ljekari otkrili rak tokom planirane operacije abdomena.

Posjetit će William dobrotvornu organizaciju za redistribuciju hrane Surplus to Supper u Sunbury-on-Thamesu, gdje će pomoći volonterima koji u centru organizacije da utovare dostave u kombije.

William će također pomoći u kuhinji tako što će se pridružiti timu kuhara dok pripremaju obroke.

Zatim će posjetiti centar za mlade u zapadnom Londonu koji ima koristi od dostave organizacije.

Kensingtonska palača rekla je da William preuzima angažmane kako bi skrenuo pažnju na zajednicu i utjecaj organizacije na okoliš.

"Zaštita okoliša za buduće generacije jedan je od ključnih prioriteta princa od Velsa", saopćila je palača.

Prošle su sedmice William i njegov najstariji sin princ George zajedno prisustvovali nogometnoj utakmici Aston Ville, u svom prvom javnom izlasku od Kateine objave.