PROLONGIRAO PUTOVANJE

Princ William zabrinuo javnost: Prisilno otkazao još jedno pojavljivanje, ima li brige za Kate Middleton?

Princ William jučer trebao uputiti na unaprijed dogovoreni službeni put, no u posljednji je trenutak otkazao je putovanje.

Kako prenosi Hello!, iz Buckinghamske palače kratko su rekli kako princ neće prisustvovati zakazanom angažmanu.

'Nažalost moramo pomaknuti termin za budućnost i jako nam je žao zbog svih onih koji su već tamo doputovali', rekli su za medije.

Inače, ova odluka donesena je nakon što su kralj Charles III. i kraljica Camilla najavili promjene svojih vlastitih rasporeda i to nakon što je britanski premijer Rishi Sunak otkrio da će se opći izbori održati 4. jula ove godine.

U svojoj službenoj izjavi kraljevski je par potvrdio da su sva zakazana događanja, koja bi mogla odvratiti pozornost izborne kampanje, otkazana ili odgođena.

Zbog svega se kralj, koji se s premijerom susreo u srijedu i složio se s njegovim zahtjevom za raspuštanjem parlamenta, unaprijed izvinio.

Podsjećanja radi, nagađalo se kako će princ od Walesa sljedeće sedmice uzeti kratak odmor od svih kraljevskih dužnosti i provesti školske praznike sa svojom djecom. Vrlo je vjerojatno kako će se porodica uputiti u Anmer Hall, svoj dom u Norfolku.

Nije potvrđeno kada će se Kate vratiti kraljevskim dužnostima jer nastavlja liječenje raka. U međuvremenu, njezin svekar, kralj Charles, krajem aprila ponovno je preuzeo javne dužnosti nakon što mu je u februaru dijagnosticiran rak.