VOJVODA OD WESTMINSTERA

Princu Williamu ženi se prijatelj milijarder. Na vjenčanje godine morao je doći bez Kate

Vojvoda od Westminstera Hugh Grosvenor ženi se za svoju partnericu Oliviju Henson, a vjenčanju godine prisustvovao je i njegov stari prijatelj, princ William.

Sedmi vojvoda, poznat po nadimku ‘Hughie‘ među svojim aristokratskim prijateljima, ‘težak‘ je 10,42 milijarde funti, što ga čini najbogatijim čovjekom mlađim od 40 godina u Velikoj Britaniji, pa onda nije ni čudno što nije štedio na svome vjenčanju.

‘Hughie‘ je kum najstarijem sinu princa Williama, princu Georgeu, kao i sinu princa Harryja, Archieju. Zbog toga je William jedan od 400-tinjak gostiju koji su prisustvovali velikom slavlju, a njegov brat Harry ipak je ostao u Kaliforniji.

Među uzvanicima je i princeza Eugenie, no Kate Middleton neće sudjelovati svadbenom slavlju jer ide na preventivne hemoterapije zbog borbe s rakom.

Henson na vjenčanje stiže u starinskom Bentleyju iz 1930., a nakon završetka ceremonije, gosti će uživati u raskošnom prijemu i svadbenoj torti od limuna u Eaton Hallu, nedaleko od Chestera.

Vojvoda će također osigurati besplatni sladoled i sorbet za mještane Cheshirea iz tri lokalna kafića kako bi se i oni mogli pridružiti slavlju.

"Ovo je uzbudljiv dan! Uvijek sam voljela kraljevsku porodicu, posebno kraljicu. Odveli su me u Buckinghamsku palaču kad mi je bilo šest godina. Moj ujak je radio u konjušnici i pomagao je kraljici da nauči jahati. Od tada sam očarana kraljevskom porodicom", izjavila je učiteljica matematike, Catherina Rhodes, koja nije željela propustiti ovo vjenčanje, za Daily Mail, i dodala: "Ovo je super za naš grad."

Vojvoda je također platio da se zasadi 100 hiljada cvjetova širom grada, a sve to bit će donirano u dobrotvorne svrhe nakon ceremonije. S obzirom na nazočnost prijestolonasljednika na vjenčanju, također su povećane sigurnosne mjere u gradu.

Inače, Olivia je pohađala koledž Marlborough, baš kao i princeza od Walesa i princeza Eugenie, a radi kao viša voditeljica računa u jednoj ekološki orijentiranoj kompaniji, koja uvozi namirnice iz održivih izvora. Njen budući suprug također je uključen u razne projekte koji se bave obnovljivom energijom, zelenom gradnjom i očuvanjem bioraznolikosti, prenosi Daily Mail.