višegrad

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla

Pripadnici Granične policije BiH su na području Višegrada 21. i 22. marta spriječili krijumčarenje 16 osoba afroazijskog porijekla.

Pripadnici Granične policije (GP) BiH za podršku i kontrolu Višegrad u mjestu Jagodina, općina Višegrad spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla, prilikom kontrole triju putničkih motornih vozila.

U prvom putničkom motornom vozilu marke Golf, kojim je upravljao M. B. državljanin BiH, nalazilo se pet osoba afroazijskog porijekla, zatim u putničkom motornom vozilu marke Audi Q7, kojim je upravljao Š. J. državljanin BiH, nalazile su se tri osobe afroazijskog porijekla, dok u putničkom vozilu marke Golf, kojim je upravljao K. S. državljanin BiH, nalazile su se tri osobe afroazijskog porijekla, saopćeno je iz GP BiH.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo krijumčarenja ljudi, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva BiH i trojica osumnjičenih su uhapšena. Krijumčareni migranti su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Rad na predmetu se nastavlja.