nije htio u glasgow

Procurile informacije: Greška karijere Saida Hamulića

Kako prenosi HITC.com, bh. reprezentativac i napadač Vitessea Said Hamulić, na posudbi iz Toulousea, navodno je prošle zime odbio škotskog prvaka Celtica.

Nakon sjajnog starta u poljskom prvenstvu sa Stal Mielicom prošle sezone, napadač je postao meta brojnih klubova širom Evrope i Sjeverne Amerike.

Celtic je često povezivan sa Hamulićem, a neke su stranice izvještavale da je transfer pred finaliziranjem. Međutim, do transfera nikada nije došlo, a Hamulić je umjesto toga potpisao za klub iz Ligue 1, Toulouse. Sada mediji tvrde da je Hamulić izabrao francuski klub umjesto Celtica. I pogriješio.

Trenutno se ovaj 23-godišnjak bori za minutažu u francuskom klubu i frustriran je nedostatkom minutaže. Prošlog ljeta Hamulić je vraćen u Nizozemsku na posudbu u Vitesse.

Otkako je stigao, Hamulić još nije zabio pogodak, iako se Vitesse u cjelini napadački mučio. Vrijedno napomenuti da je mladom napadaču nekoliko golova poništeno zbog dosuđenih ofsajda, uključujući nedavni protiv Ajaxa.

HITC navodi kako je, s obzirom na nastupe i minutažu koju ima u Toulouseu, Hamulić napravio grdnu grešku što je odbio Celtic.