žele dijamanta

Procurili novi detalji o Džeki i Hajduku: Jedna osoba je ključna u velikom transferu

U posljednjim danima prijelaznog roka Hajduk intenzivira svoje napore da osnaži svoje redove vrhunskim igračima.

Jedan od najintrigantnijih poteza splitskog kluba mogao bi biti dovođenje bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeke, koji trenutno nosi dres turskog Fenerbahcea, prenosi Dalmacija Danas.

Prema informacijama koje je objavio poznati talijanski novinar Nicolo Schira, Hajduk je Džeki ponudio ugovor koji bi ga zadržao u Splitu sve do ljeta 2026. godine.

U prilog Hajduku idu i napori Džekinog bivšeg saigrača iz italijanske Rome, a sada sportskog direktora Splićana Nikole Kalinića, koji intenzivno ride na uvjeravanju Džeke da prihvati ponudu.

Situacija se dodatno zakomplicirala nakon odlaska Michyja Batshuayija iz Fenerbahcea, te se čini da turski klub stoji pred rizikom gubitka još jednog ključnog napadača.

Dok Besiktas također razmatra mogućnost zamjene "Vincent Aboubakar za Džeku", izvještaji, uključujući onaj turskog Fotospora, sugeriraju da bi Džeko mogao završiti u Hajduku.

Schira je u svom tweetu napomenuo da će konačnu odluku o Džekinoj budućnosti donijeti Jose Mourinho, trener Fenerbahcea, čija će riječ biti presudna.

Mourinho će morati odlučiti hoće li Džeko i sljedeće sezone biti dio njegove ekipe ili će mu dozvoliti prelazak u Hajduk.