KRALJEVSKA PORODICA

Procurio šokantan razlog zašto Kate ne može smisliti Meghan, istina izašla na vidjelo

'One nikad nisu imale dobar odnos', kažu kraljevski stručnjaci na spomen odnosa princeze od Walesa, Kate Middleton i vojvotkinje od Sussexa, Meghan Markle. Iako je riječ o suprugama dvojice braće, jetrve Kate i Meghan ne komuniciraju, a navodno se nisu čule ni nakon što je princeza otkrila da ima rak i da ide na hemoterapije.

Iako se na početku Meghanine veze s Harryjem činilo kako će Meghn od Kate moći puno naučiti o britanskoj kulturi i kraljevskim pravilima, a nagađalo se da bi mogle postati i najbolje prijateljice - to se nije dogodilo.

'Kate nema želju komunicirati ni s Harryjem niti s Meghan. Previše se toga dogodilo i jednostavno nije spremna još na to', rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici. Princ William je zabrinut što ima loš odnos s mlađim bratom i htio bi da se pomire, ali trenutno ne pričaju. Kad bi uopće mogli početi raditi na poboljšavanju odnosa, ne zna se.

Činjenica je da Meghan i Kate nikad nisu bile bliske. Kate odgovara to što su se Meghan i Harry preselili u Ameriku jer ih manje viđa, a laknulo joj je prošle godine kada je saznala da Meghan neće doći na krunidbu kralja Charlesa.

Situacija između te dvije porodice postala je još gora nakon što je Harry objavio svoje memoare u kojima je blatio članove kraljevske porodice i rekao kako Kate otpočetka nije prihvaćala Meghan. Prije toga su Harry i Meghan gostovali kod Oprah Winfrey i iznijeli niz optužbi na račun lošeg života u palači.

Harry se prisjetio i prvog događaja na kojem su prisustvovale Kate i Meghan. Bio je to trenutak kada je Middleton shvatila da će je uspoređivati i da će se morati natjecati s Meghan.

'Njihov odnos nije puno napredovao od onog kad je bila Harryjeva djevojka', tvrde dobro upućeni u materiju. Kate navodno smatra da ona i Meghan imaju malo toga zajedničkog izuzev toga što su članice kraljevske porodice. I zbog toga se Kate nije trudila biti bliska s Meghan.