Politika

Projekt EU4AGRI – Info sesija o javnom pozivu za podršku poljoprivredi u BiH

Info sesija za zainteresirane za prijavu na prvi javni poziv projekta Evropske unije EU4Agri za dodjelu bespovratnih sredstava tj. investicija u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, uz pojačan odgovor na oporavak od krize izazvane Covidom-19, bit će održana u utorak, 18. augusta s početkom u 11.00 sati.

Info sesija će biti održana online preko Facebook stranice projekta EU4Agri (www.facebook.com/eu4agri) putem koje će svi zainteresirani moći dobiti potrebne informacije o uslovima i načinu prijave na javni poziv.

Javni poziv projekta EU4Agri je otvoren za preduzeća, obrte/preduzetnike i zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25 posto javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala i nisu članica holdinga.

Zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice UNDP u BiH www.ba.undp.org pod sekcijom Javni pozivi.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar ove godine do 15.00 sati.

EU4Agri je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20,25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA), saopćeno je iz UNDP-a.