NE DA NA SEBE

Proključala bosanska krv: Zaprijetio Ibrahimoviću i viknuo “da se nisi mrdnuo”, istog trenutka je zažalio!

Legendarni penzionisani nogometaš Zlatan Ibrahimović poznat je po svojim fenomenalnim golovima, ali i ponašanju i temperamentu što čini ovog igrača zaista specifičnim.

Mnogi se slažu da je najveći trag ostavio u Milanu, u koji je prvi put došao 2010. godine, a već nakon debija napravio je prvi skandal.

Na utakmici Cesena - Milan Ibrahimović je promašio penal. Pozvan je na doping kontrolu nakon utakmice, a sve je ispričao bivši portparol Milana Giuseppe Sapienza.

"U svojoj prvoj utakmici s Milanom, 2010. godine koju je Milan izgubio od Cesene sa 2:0 Ibra je promašio penal kojeg je, između ostalog, izborio Pippo Inzaghi i pod svaku cijenu ga je htio šutirati.

Ibra mu je uzeo loptu, šutirao, stativa, promašio penal. Na kraju utakmice prišao mu je jedan čovjek i uhvatio ga za ruku.

Bio je ljut i frustriran zbog poraza i promašenog penala i krenuo je da otjera čovjeka.

Bio je to doktor za antidoping testove koji ga je uzeo i odveo u kontrolnu sobu i rekao mu: "Ne mrdaj odavde dok ne obaviš kontrolu."

"Ibra je šakom udario po stolu i savio ga na pola. U tom trenutku doktor je odmah rekao Ibrahimoviću da može otići u svlačionicu", ispričao je Sapienza.