Gaming

Propala igra sa Willom Smithom koja je koštala 140 miliona dolara

Iako kineska korporacija Tencent zgrće masne pare od mobilnih igara, protekla godina bila im je puna promašaja.

Kako prenosi Reuters, otkazali su mobilne verzije poznatih serijala kao što su Apex Legends i Nier, a kao spektakularan fijasko opisuje se igra Undawn, lansirana prije godinu dana za PC i mobilne uređaje.

Ta zombi pucačina, koja je inače besplatna za igranje, navodno je bila skup projekt koji nakon godinu dana nije uspio vratiti ni pola od onoga što je uloženo u razvoj. Reuters navodi kako je budžet za Undawn bio suludih milijardu yuana, tj. oko 140 milijuna dolara, te da je na igri radilo više od 300 ljudi. 

Što je toliko koštalo? Možemo samo pretpostaviti da je dobar dio budžeta otišao za glumca Willa Smitha koji je promovirao igru i bio jedan od igrivih likova u njoj. Bilo bi interesantno vidjeti koliko je od ukupnog budžeta bilo predviđeno za razvoj igre, a koliko za promociju kroz raskošne reklame.

U bilo kojem slučaju, Undawn se nije uspio probiti na PC platformi gdje ga dnevno igra jedva oko hiljadu igrača istovremeno. Vjerojatno ni rezultati na mobilnim platformama nisu puno bolji.