POBJEDA CRNE GORE

Prosinečki vraća nadu komšijama, ‘Robijevi sokolovi‘ oduševili

Pobjedom (2:0) protiv Bjelorusije ostvarenom u igri koja je zadovoljila tamošnje ljubitelje nogometa, startao je Prosinečki u ulozi izbornika Crne Gore. Njegova momčad prikazala je veliki pomak u odnosu na posljednji kvalifikacijski ciklus za Euro, razveselila je naciju, a novog “šefa” učinila sretnim.

Strijelci za Crnu Goru su bili Adam Marušić, član Lazija, na asistenciju kapetana Stevana Jovetića, te Nikola Krstović poslije sjajne akcije u kojoj su sudjelovali Viktor Đukanović, te Jovetić, a Andrija Vukčević spojio napadača Leccea s golom. Golman Milan Mijatović obranio je penal i još četiri zicera, uklopivši se u sjajno izdanje momčadi Roberta Prosinečkog u Antalyji.

"Treba čestitati momcima, odradili su utakmicu fenomenalno, trkački maksimalno, borili se žestoko, a na kraju krajeva počeli smo igrati, a to je ono što smo i htjeli. Mislim da su bile dobre akcije, da smo dobro igrali, a moraš imati i malo sreće, imali su i oni svoje prilike, obranili smo i penal. Sve u svemu, mogu biti jako zadovoljan, jer smo počeli s dominacijom, imali smo posjed lopte, nekoliko izvanrednih akcija iz kojih smo zabili dva gola, pogotovo drugi Kristovića, koji je bio fenomenalan", kazao je Prosinečki nakon utakmice.

"Ovo je bila prva utakmica s nekom drugom vizijom, drugim sastavom, naravno da ima prostora za napredak, ali momci su bili izvanredni, i oni koji su počeli i oni koji su ušli s klupe", zaključio je Prosinečki.

Htio to ili ne, učinak Robert Prosinečki kao selektora Crne Gore uvijek će se uspoređivati s onim što je Zlatko Cico Kranjčar napravio na ovoj poziciji. Prosinečki je svakako najzvučnije ime od svih koji su radili u crnogorskom nogometu, o čemu svjedoči i najava kapitena Jovetića na presici pred utakmicu, u kojoj ga je nazvao legendom.

Crna Gora u ponedjeljak igra drugu prijateljsku utakmicu, i to protiv reprezentacije Sjeverne Makedonije.