Bivši ministar odbrane Hrvatske

Protiv Banožića podnesena krivična prijava zbog uzrokovanja nesreće u kojoj je poginuo muškarac

Vukovarsko-srijemska policija podnijet će krivična prijavu protiv bivšeg hrvatskoga ministra obrane Maria Banožića koji je u subotu prouzročio prometnu nesreću u kojoj je na izlazu iz Vinkovaca smrtno stradala jedna osoba.

Ne navodeći identitet, policija je navela kako će protiv 44-godišnjeg vozača, zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću, Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena krivična prijava za krivično djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Nakon obavljenog očevida nesreće, kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru, utvrđeno je kako je Banožić, koji vozio osobni automobil, iz smjera Vinkovaca prema Županji, pretjecao s lijeve strane teretnog vozila koje se kretalo ispred njega u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak.

Zbog zadobivenih ozljeda, 40-godišnji vozač je preminuo na mjestu događaja, dok su ozlijeđenog Maria Banožića djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje.

Po nalogu zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru, nad tijelom preminulog vozača obavit će se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru, navode iz policije.

Podsjetimo, zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtno stradalom osobom, hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu je Banožića razriješio dužnosti ministra odbrane, prenosi Hina.