najavio pojačanja

Prvak BiH predstavio novog trenera. Žižović: Želimo da napravimo iskorak u Evropi

Mladen Žižović latio se posla u banjalučkom Borcu uz riječi zahvalnosti za priliku koja mu je ukazana.

Nekadašnji Borčev fudbaler vratio se u Platonovu ulicu nakon deset godina u novoj ulozi sa željom da ostvari što bolje rezultate u narednoj sezoni.

Žižović je na klupi aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine zamijenio Vinka Marinovića s kojim je sporazumno raskinut ugovor.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam preuzeo trenersko kormilo FK Borac. Ovo je klub u kojem sam igrao i u kojem sam stekao mnogo prijatelja sa kojima sam ostao u kontaktu.

Opravdati povjerenje

Za Banju Luku me vežu posebne emocije s obzirom da mi se jedna kćerka rodila u ovom gradu.

Nadam se da ću ukazanu priliku iskoristiti na najbolji mogući način i da ću sa svojim stručnim štabom opravdati ukazano povjerenje.

Želimo da napravimo iskorak u Evropi, da dugoročno pravimo dobre rezultati, te da potvrdimo sav dosadašnji rad. Radujem se novom izazovu”, rekao je Žižović koji je uputio čestitku Vinku Marinoviću za sve što je uradio u minulom periodu.

Svjestan je da vremena nema puno i da nova sezona već “kuca na vrata”.

U ponedjeljak slijedi put u Sloveniju na glavni dio pripremnog perioda.

Sve linije

Žižović kaže da će uskoro sve linije tima biti popunjene dolaskom novih igrača.

“Potrebna nam je temeljna analiza u narednih nekoliko dana. Svi treneri traže vrijeme, ali mi ga nemamo puno. Morat ćemo brzo da reagujemo, ali i da budemo veoma oprezni kako ne bi napravili neku grešku.

Pojačanje će biti, a bez zdrave konkurencije unutar tima nema ni dobrih rezultata. Evidentno je da smo ostali upražnjeni u veznom redu i to nam je prioritet.

Dovest ćemo provjerene igrače i igrače koji imaju ambiciju. Moja ideja je da dovedemo igrače koji imaju kvalitet, karakter i ambiciju, a po meni, ključna su ova dva zadnja faktora za dobar rezultat”, rekao je Žižović koji se u svojoj trenerskoj karijeri domogao premijerligaške titule i trofeja u Kupu BiH.

Poklopile se ambicije

Dobrodošlicu novom treneru i puno sreće u radu poželio je i Oliver Jandrić, sportski direktor FK Borac.

“Mladen je nosio dres našeg kluba i dobro poznaje klupski mentalitet, ali i igrački kadar. Vrlo brzo smo se dogovorili i ambicije su nam se poklopile.

Pred nama su veliki izazovi, a prvi je iskorak u Evropi , a nakon toga i potvrđivanje rezultata od prošle godine. Mladen je spreman da se nosi s tim.

Ima energiju, iskustvo i znanje, a pritom je i mlad trener te je u neku ruku željan dokazivanja”, rekao je Jandrić.