cijena sitnica

Prvi crveni Ferrari električni automobil: Koštat će vrtoglavih 500.000 eura

Prema insajderu, prvi električni automobil italijanskog proizvođača sportskih automobila Ferrari koštat će najmanje 500.000 eura.

Cijena ne uključuje nikakve posebne dodatke, koji obično dodaju 15 do 20 posto na osnovnu cijenu, rekla je novinskoj agenciji Reuters osoba upoznata s tim.

Još u ranoj fazi

Drugi model električnog automobila je u razvoju, rekao je insajder. Međutim, proces je još uvijek u ranoj fazi. Nije bilo komentara iz Ferrarija. S 500.000 eura, cijena električnog automobila Ferrari je iznad prosječne cijene od 350.000 eura, uključujući dodatke za druge modele Ferrarija i luksuzne automobile. Porsche Taycan, primjerice, dostupan je od 100.000 eura.

Ovdje se proizvodi novi električni automobil

Ferrari će u novoj tvornici u Maranellu, koja će uskoro proraditi, proizvoditi svoje električne automobile, kao i hibridna vozila i benzinske motore. Imat će kapacitet do 20.000 automobila, rekao je insajder. Tvornica bi trebala biti potpuno osposobljena za tri do četiri mjeseca. Prošle godine tvrtka je prodala manje od 14.000 vozila. Šef Ferrarija Benedetto Vigna rekao je dioničarima u aprilu da će "najsavremenija tvornica garantirati fleksibilnost i tehnički kapacitet koji nadilazi naše potrebe u godinama koje dolaze."

Automobil bi trebao doći na tržište krajem 2025. godine

iItalijanska marka poznata po svojim bučnim benzinskim motorima najavila je da će krajem 2025. godine na tržište izbaciti električni automobil. Predložena cijena pokazuje da vjeruje da su superbogati vozači spremni za takvo vozilo - čak i dok konkurenti na masovnom tržištu smanjuju cijene električnih vozila suočeni sa slabljenjem potražnje. Konkurent Lamborghini želi ponuditi prvi električni automobil 2028. godine.