pred prijateljske oglede

Prvi spisak Sergeja Barbareza: Pjanić i Šehić nisu jedini, velike promjene u reprezentaciji BiH

Uskoro bi novi selektor reprezentacije BiH Sergej Barbarez trebao objaviti prvi spisak.

Zmajevi će u junu igrati prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije, što će biti fenomenalna provjera za legendarnog kapitena.

S obzirom da je dobio četverogodišnji ugovor, što se ne pamti u našoj reprezentaciji, za očekivati je da mu status neće zavisiti od rezultata u prvih godinu-dvije, odnosno da se od njega ne traži instant uspjeh.

Prvi spisak otkrit će mnogo toga, ponajviše kako će izgledati budućnost naše selekcije.

Već sada znamo da su se od reprezentacije oprostili Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić. Na spisku sigurno neće biti ni povrijeđenog Amira Hadžiahmetovića, a upitan je i dolazak Amara Dedića i Seada Kolašinca zbog povreda. I dalje se ne zna hoće li Edin Džeko igrati naredne kvalifikacije.

Očekuje se da će Barbarez pozvati i neke nove igrače. Skoro je pa potvrđeno da će se na spisku naći Stjepan Radeljić iz Rijeke, spominje se i Emir Karić iz Darmstadta.

Podsjećanja radi, ovako je izgleda posljednji spisak Save Miloševića.

Golmani: Ibrahim Šehić (Al Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana: Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm), Eldar Čivić (Ferencvaros), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Adrian Leon Barišić (Basel), Dennis Hadžikadunić (HSV), Renato Gojković (Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaragucu)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahce), Gojko Cimirot (Al Fayha), Ivan Bašić (Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajax), Miralem Pjanić (Al Sharjah), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa) , Amar Rahmanović (Samara)

Napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiv Moskva), Smail Prevljak (Hertha), Dal Varešanović (Rizespor)