sad je sve jasno

Prvo je procurila informacija da je Real spremio ugovor za Luku Modrića, a onda se oglasio Carlo Ancelotti

Foto: Fabricio Romano

Kroničari Real Madrida jutros su prenijeli informaciju da je Kraljevski klub pripremio novi jednogodišnji ugovor za Luku Modrića (38).

Produženje je, prema saznanjima Marce i Asa, sad samo pitanje dana, a na istom su tragu i riječi Modrićevog menadžera Vlade Lemića, koji je izjavio kako će "najvjerovatnije ostati u Realu i nastaviti pisati historiju".

Po ko zna koji put ove sezone, pitanje o Modrićevoj budućnosti dočekalo je i Carla Ancelottija. Dan uoči posljednjeg Realovog ligaškog gostovanja ove sezone (Villarreal, nedjelja, 19.00), Italijan je na press konferenciji izbjegao izravan odgovor na pitanje o pregovorima s Modrićem i Kroosom, ali nije im propustio obojici sipati komplimente.

"Sad smo fokusirani na utakmicu, a o budućnosti ćemo nakon završetka - započeo je Ancelotti, a onda se osvrnuo na Modrićev proces ove sezone.

"Nikad nisam imao problema s igračima, a što se tiče Luke, on ne samo da je top igrač, nego je još spektakularniji kao osoba. Nas dvojica nikad nećemo imati problem jer se međusobno jako poštujemo.

Marca piše da je stvar s Modrićem riješena, dok u slučaju Tonija Kroosa (34) ostaju još neki detalji koji se moraju izbrusiti. Ancelotti je ponudio nekoliko "osobnih" rečenica i o njemačkom veznjaku.

"On je tipični Nijemac, po tome smo slični jer se i ja osjećam pomalo Nijemcem, ne govorim puno. Nema kod njega puno nedoumica. Vrlo je iskren, a kad mora jasno govoriti, to i čini.