kako bez najboljeg?

PSG nakon Mbappea: Osimhen, Bernardo Silva, Salah…

Paris Saint Germain (PSG)u novoj sezoni suočit će se s vrlo drugačijim scenarijem nego posljednjih godina.

Igranje bez Kyliana Mbappea i njegova odluka da napusti redove prvaka Francuske i pojača španski Real Madrid, dovest će do dubljeg restrukturiranja od jednostavne zamjene jednog igrača drugim.

Nekoliko igrača

Parižani će pokušati potpisati nekoliko nogometaša kako bi pojačali ekipu na više frontova, odnosno neće se ograničiti samo na pojačanje napadačkog područja kako bi nadoknadili odlazak slavnog 25-godišnjeg francuskog golgetera koji će tokom ljeta pojačati Real.

PSG će potpisati napadača u sljedećem prijelaznom roku, možda dva, ali će ići dalje i također ojačati vezni red i odbranu.

PSG je dugo bio pesimističan u pogledu ostanka Mbappea i već je radio na planovima ekipe bez njega.

Čekalo se samo da saopći svoju odluku - ili objavi da odlazi ili prihvati ponudu za ostanak.

Klub sada smatra da je odlazak Mbappea dio nove klupske politike davanja prioriteta ekipi u odnosu na zvijezde.

Kylianov odlazak u svakom slučaju ostavlja prazninu koju treba popuniti.

Komplicirani pregovori

Prema L'Equipeu, od danas je glavni napadač u PSG-ovom planu Victor Osimhen, koji ima ugovor s Napolijem do 2026. godine.

Međutim, francuski će se prvak suočiti s Aureliom De Laurentiisom, predsjednikom italijanskog kluba, s kojim su pregovori uvijek komplicirani i uz konkurenciju nekih engleskih timova koji su također zainteresirani za nigerijskog napadača.

Osim Osimhena, kojeg je aktuelni sportski direktor PSG-a Luis Campos već ranije doveo u Lille, u planu imaju i ime Mohameda Salaha iz engleskog Liverpoola.

I Rafael Leao, iz italijanskog Milana, također je interesantan.

U toj ideji pojačanja više linija uz napadačku, jedna od starih želja PSG-a je Bernardo Silva koji je prošlog ljeta produžio ugovor s engleskim i evropskim prvakom Manchester Cityjem do 2026. godine.

Ime sjajnog portugalskog veznjaka se već ranije povezivalo s pariškom ekipom. Još jedna opcija bi, prema L'Equipeu, mogao biti Joshua Kimmich iz njemačkog Bayerna.

Još jedan od spomenutih u francuskim novinama je Gavi, veznjak španske Barcelone.

Što se odbrane tiče, Leny Yoro, 18-godišnjak iz Lillea, jedan je od igrača koji bi mogli pojačati PSG-ovu odbranu. Centralni bek je procijenjen na oko 60 miliona eura.