Politika

Puljić: RS nema ured u Washingtonu, sve je potpuna izmišljotina. To je iznajmljen prostor i tu nikog nema

Ivica Puljić, novinar Al Jazeere iz Washingtona prokomentirao je sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele Miloradu Dodiku.

Podsjetimo, sankcije su uvedene osim Dodiku i Milanu Tegeltiji i njegovoj supruzi, ali i Alternativnoj televiziji te Mirsadu Kukiću.

Ivica Puljić je naveo da nisu tačne tvrdnje SNSD-a da postoji neki ured RS u ovom gradu.

“Ne postoji nikakav ured RS-a u ovom gradu. Obrad Kesić je kao predstavnik RS-a u Americi i kao ima ured tamo gdje se nalazi i Bijela kuća. Ja sam bio na tom otvaranju i to je iznajmljeni ured, nikoga tu nema. Ukoliko im treba, oni taj ured mogu iznajmiti za 570 dolara na dva sata. Ja sam i danas provjerio, njih jednostavno nema na toj adresi za koju tvrde da je smješten ured RS-a. Nije istina da imaju svoj ured u Washingtonu. Kada pogledate i broj telefona koji koriste, to je 1234567890, dakle potpuna jedna izmišljotina”, kazao je Puljić u razgovoru za Al Jazzeru.

Između ostalog, naveo je kako će Dodik i dalje moći i nastaviti lobirati za RS i svoju stranku.

“Naravno ne izravno, on nikada ne lobira tako, nego preko nekih svojih ljudi, najviše preko Željke Cvijanović, koja organizuje da lobističke kompanije to rade umjesto njih. Kao i Obrad Kesić koji u SAD-u lobira za RS”, kaže Puljić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare