SPORTSKI KOMENTATOR

Rade Bogdanović: Francuzi su neodgojeni kompleksaši. Svi se pitamo gdje je Mbappe

Rade Bogdanović, srbijanski sportski komentator, na državnoj se televiziji RTS obrušio na Francusku nakon što ju je u polufinalu Eura pobijedila Španija: "Tuga i žalost. Francuzi su opterećeni milionima i kompleksima. Vidjeli ste obuću i odjeću koju su imali na sebi kad su dolazili, to vam je kompleks. Nemaju kućni odgoj kad izgledaju kako izgledaju."

"Svi se pitamo gdje je Mbappe"

Bogdanović je žestoko kritizirao i francuskog kapitena: "Tu nas je 15 i svi se pitamo gdje je bio Mbappe. 15 šuteva je poslao preko prečke, a potpisao ugovor od nekoliko stotina miliona eura. Bavio se politikom… Kao da im se nije igralo, ne vidi se momčadska igra i pripadnost. Veliko razočarenje. Snaga klade valja, um caruje", poručio je Bogdanović i onda udario po Didieru Deschampsu: "Imao je bijelu košulju i predao se prije utakmice. Napravio je dosta grešaka."

"Španci prije svega imaju kućni odgoj"

Špance je s druge strane nahvalio: "Imaju prije svega kućni odgoj. Nogometno obrazovanje im je na visokom nivou. Selektor je s njima godinama. Svaka čast momci, pokupili ste sve simpatije!" Zadivio ga je Dani Olmo: "Klasa. Kako je prije gola prenio loptu unutrašnjom desnom, pa je vratio na vanjsku.

Ona dva slijepca ispred njega su ispali kao da nikad nisu igrali nogomet. Klasa. Dečko zna. Španci su igrali mozgom, educirano, momčadski, primjer su svim selekcijama. Sjetite se kada se Pedri povrijedio, tačno devet saigrača mu je odmah prišlo da vidi šta mu je. Ne znam hoće li osvojili Euro, ali svaka im čast", poručio je Bogdanović.