BIJELA DŽAMIJA

Radost Ramazanskog bajrama dočekali vjernici u Srebrenici

Nakon klanjanja bajram-namaza, vjernici su se okupili kod Čaršijske džamije u Srebrenici na bajramskom prijemu i druženju

Za područje opštine Srebrenica centralna bajramska svečanost je tradicionalno održana u prepunoj Bijeloj džamiji.

Pored Bijele džamije bajram-namaz je klanjan i u Sućesci, Potočarima, Luci, Krušev Dolu, Osmačama, Tokoljacima, Slapovićima, Dobraku i Osatu.

Bajram-namaz u Bijeloj džamiji je predvodio glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić, koji je u bajramskoj poruci rekao da je "mjesec iza nas mjesec milosti i oprosta, a da je Bajram blagdan radosti koju treba dijeliti sa drugima".

"Oprostili smo se od ramazana i radosni smo što nas je dragi Allah počastio da ramazane, kao i bajrame, možemo dočekivati u našoj Srebrenici. Molim dragog Boga da ukabuli naš post i naše dove i da tokom cijele godine bude s nama zadovoljan. Posebna je čast i obaveza dočekivati radost i biti u Srebrenici. S dovom da dragi Bog bude zadovoljan s nama želim Vam čestitati i Bajram našom tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun", poručio je Damir ef. Peštalić.

Nakon klanjanja bajram-namaza, vjernici su se okupili kod Čaršijske džamije u Srebrenici na bajramskom prijemu i druženju.