novi vjetrovi na grbavici

Rahimić: U Želji se neće raditi kao prije. Ćorić: Nismo izašli u Evropu i teško je privući nekog igrača

U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana kje onferencija za medije na kojoj su se povodom početka priprema obratili novi sportski direktor sarajevskih "Plavih" Elvir Rahimić i šef stručnog štaba, Denis Ćorić.

"Obavili smo razgovor sa svim igračima, pogotovo sa starijim, mogu reći legendama kluba. Uz jedan dogovor, odlučili smo da oni budu dio nas i u budućnosti.

Cocalić i Štilić

Nadam se da će ostati i Edin Cocalić i Semir Štilić, bit će dio nas. Pokušat ćemo da im nađemo mjesta gdje mogu najbolje da pomognu FK Željezničar. Da, ako Bog da, svi zajedno napravimo ono za što smo došli tu", ističe Rahimić.

Naglašava da, prije svega, žele stabilizaciju kluba - finansijsku, marketinšku, igračku.

"Moramo napraviti jednu stabilizaciju. Kako se radilo prije, neće se raditi dok smo mi tu. Pokušat ćemo sve da Željo bude tamo gdje treba biti. Da vidimo jednog evropskog Želju.

To je naš cilj i zato smo tu. Ovo što smo zatekli u klubu, nije dobro, ali zato smo tu, da ispravimo to i napravimo dobar fundament za budućnost. Naši navijači su željni uspjeha i evropskih utakmica na Grbavici", poručio je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Novo ime je i na klupi.

Denis Ćorić dužnost šefa struke "Plavih" je preuzeo nakon što je u prošloj sezoni vodio Posušje.

"Što se tiče samog cilja, rekao sam da ne želim nikakve bombastične izjave, ali želim maksimalan i profesionalan odnos.

Želim da svi budemo bolji nego prošle godine. Ne bih se vraćao na to šta je bilo. Želim da gledamo boljeg, čvršćeg i hrabrrijeg Želju i da ćemo napraviti dobre stvari. Da obećavam nešto, neću i ne želim", ističe Ćorić.

Kaže da ligu poznajem vrlo dobro i da novi igrači, koji su već stigli, mogu biti pojačanja.

"Vjerujem da će svojim zalaganjem dokazati se meni i navijačima. Naravno da ćemo gledati da u hodu kompletiramo ekipu. Ja kao trener želim kvalitet, a ne kvantitet.

Zahvalan Đurbuzoviću

Nismo izašli u Evropu, teško je onda i privući nekog igrača. U komunikaciji sam sa sportskim direktorom i ljudima u klubu, vjerujem da ćemo pokušati naći najbolje rješenje. Znam ko je Željo i šta znači svima", poručuje Ćorić.

Zahvalio se i svom prethodniku na trenerskoj klupi.

"Hvala Dini Đurbuzoviću na svemu što je napravio. Znam šta je napravio za Želju. U svoje ime i ime cijelog štaba, kapa do poda. Prvo što sam napravio je bio moj poziv prema Dini, telefonski.

Rekao sam, "Dino, čim dođem u Sarajevo, da sjednemo", jer ja Dinu izrazito cijenim kao čovjeka i trenera. On će nam biti na raspolaganju 24 sata.

Od njega se može učiti, jer je DNK Želje. Sa Dinom imam dogovoren ručak. Radujem se tom susretu i Dino će ostati uposlenik kluba", rekao je Ćorić, prenosi FK Željezničar.