Magazin

Raj na zemlji gdje je noćenje 1.000 eura: Bazen u sobi i pogled na more ostavljaju bez daha

Elitna španska destinacija, Ibiza, godinama je raj za turiste sa svih strana svijeta, ali je pretežno "rezervisana" za one sa dubljim džepom.

Zanimljivo je da važi za "centar zabave", ali i da na Ibizi možete pronaći mir i kvalitetno se odmoriti. Osim toga, svjetske putnike privlači bogatom ponudom luksuznog smještaja, koji maltene ne moraju ni da napuštaju.

Takođe, Ibiza obiluje prelijepom prirodom, posebno plažama, ima sadržajnu historiju i kulturu, te stoga ne čudi što je dobar dio španskog ostrva na listi Svjetske kulturne baštine.

Prednost je i ta što je ostrvo od Valencije udaljeno svega 79 kilometara, a grad Ibiza je autobuskim linijama povezano sa više od 50 plaža na ostrvu.

Iako ćete na Ibizi pronaći mnoštvo luksuznih hotela, apartmana i resorta, za vas izdvajamo jedan poseban kompleks, a to je Hacienda Na Xamena, koju na Instagramu prati slogan: "Oaza mira za proživljavanje momenata iz sna".

Smatra se jednim od najboljih odmarališta na Ibizi. Zapravo, Hacienda Na Xamena je tokom skoro dvije decenije bio prvi i jedini luksuzni hotel sa pet zvjezdica na raskošnom španskom ostrvu.

Kako se navodi na zvaničnoj web stranici, "nudi udobnost, magična i jedinstvena iskustva i obilne sadržaje kao što su tri bazena: dva na otvorenom i jedan zatvoreni, tenisko igralište, fudbalsko igralište, svjetski poznati spa centar, bioskopska soba i igraonica-bilijar, džinovski šah, prostor za djecu, PlayStation, ping-pong i fudbal".

Iznad svega, odmaralište je poznato po tome što nudi najljepši pogled i pruža jedne od najboljih hotelskih usluga na Ibizi; od recepcije do timova zaduženih za komunikaciju s gostima.

Bogata ponuda po svačijoj mjeri

Kada je riječ o gastronomiji, ovaj raj na zemlji nudi jednostavan, ali izvrstan jelovnik: uz klasike poput salata od avokada, hamburgera ili klupskih sendviča, do "lakših" vegetarijanskih opcija, poput tapasa. U hrani i piću svakako možete uživati i kraj bazena, od 11 ujutru do 1 sat iza ponoći.

Ako ste hedonista i volite da ugađate svim svojim čulima, oduševiće vas SPA. Ističu se balneoterapijski (metoda liječenja zasnovana na primjeni mineralne vode, ljekovitih gasova i blata) tretman Cascadas Suspendidas, zatim meditacija, joga, pilates, raskošni tretmani ekskluzivnom kozmetikom.

Kada je riječ o sobama postoje sljedeće kategorije: Double Standard, Double Superior i Edén.

Prve zauzimaju 30 kvadrata, imaju terasu ili balkon, jacuzzi i pogled na more. Podrazumijeva se pristup brzom i kvalitetnom internetu, zatim teretani, SPA centru, bazenima, baru. Noćenje košta oko 504 eura. Dakle, u periodu od 6. do 9. juna, tri noći su 1.512 eura.

Drugi tip sobe se prostire na 40 m2, balkon, jacuzzi i pogled na more. Cijena po noćenju je 615 eura, što znači da tri noći u ovom periodu koštaju 1.845 eura. U sva tri slučaja se napominje da je otkazivanje smještaja - besplatno.

Edén sobe su najluksuznije: imaju 40 kvadrata, terasu, jacuzzi, mini bazen i pogled na more. Tu je noćenje 972 eura, odnosno 2.916 eura za tri noći u periodu od 6. do 9. juna ove godine.