i komercijalnim bankama

Ramo Isak: Dodik se uspio samo ‘mirno razdružiti’ sa debitnim karticama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu najave da će Vlada RS sutra podnijeti sporazum o 'mirnom razdruživanju' bosanskohercegovačkih entiteta od države BiH.

"Ni do kakvog 'razdruživanja' bosanskohercegovačkih entiteta neće doći. Razdružiti se mogu samo veze koje su ranije bilo udružene, a Bosna i Hercegovina je država koja nije nastala udruživanjem njenih entiteta.

Republika Srpska postoji samo kao administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine i nikako drugačije ne može i neće postojati", naveo je Isak.

On je naveo da će Dodik pak uspio mirni razdružiti sa svoji debitnim karticama.

"Milorad Dodik uspio je u proteklom periodu jedino se 'mirno razdružiti' sa komercijalnim bankama i debitnim karticama koje više ne može koristiti zbog uvedenih sankcija.

Na štetu državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta u bh. entitetu RS, uspio je 'mirno razdružiti' ekonomiju ovog entiteta sa stranim investitorima koji ne žele ulagati u bh. entitet RS zbog politike SNSD-a. I tome se ne trebamo radovati jer u bh. entitetu RS žive naši državljani koji trpe i čiji džepovi osjete posljedice sumanute politike Milorada Dodika.

Umjesto što troši vrijeme i resurse na sporazume koji su beskorisni i koji nikada neće biti potpisani, preporučujem mu da se posveti razmišljanju o sporazumu od kojeg bi mogao imati neku koristi – Sporazumu o priznanju krivnje između optuženog Milorada Dodika i Tužilaštva Bosne i Hercegovine", navodi se u reakciji ministra Isaka.