'imam najjači tim'

Ramo Isak: Mene smijeniti je nemoguća misija. Moj rad je dobar, predobar

(Foto: N1)

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak poručio je kako ova Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa Nerminom Nikšićem ostaje do kraja mandata, ali i duže. Za natpise da će doći do rekonstrukcije i da će on biti smijenjen, kaže da su to puste priče jer, ističe, njegov rad je "predobar i za godinu dana je uradio ono što njegovi prethodnici nisu za 30 godina".

“Niko nije zatražio smjenu jer to nije moguće, to je nemoguća misija. To su neke želje određenih političkih opcija. Ova parlamentarna većina će ostati do kraja mandata i još malo duže. Mene od 2018. godine smjenjuju, pa kada je imenovana ova vlada rekli su da ću biti ministar 30 dana… Pa sam na godišnjicu s Nikšićem presjekao tortu. Pa su mi nudili premijerske pozicije da bih bio dio drugih priča – sve to bacamo u vodu, od toga nema ništa. Ova vlada dobro radi svoj posao i nastavit će da ga radi”, rekao je Isak odgovarajući na pitanje novinara.

Ističe kako ga za njego rad ne mogu kritikovati jer je uradio više nego njegovi prethodnici u 30 godina.

“Moj rad je dobar, predobar, ali nije to samo moj rad već rad moga tima. Imam najjači tim ljudi, jači nego Predsjedništvo i bilo ko. Imamo najbolje rezultate i znam da pojedincima smeta i da imaju želju da me budem dio ove parlamentarne većine, ali oni se u tim političkim opcijama ništa ne pitaju”, dodao je Isak prenosi N1.

Navodi kako s kolegama iz Vlade FBiH razgovara samo o građanima, projektima i poboljšanju života građana, a da temu rekonstrukcije nikada nisu spominjali.

“Pozvali su Ogreševića u vezi ulaska njegovog u parlamentarnu većinu, pa on izjavljuje da ga niko ne poziva i da mu niko ništa ne nudi. Razlika između mene i svih političara koji su zadnjih 30 godina na političkoj sceni – kada se dogovorim i pružim ruku ja ne znam izdati i nikada se neće desiti da izdam kolege s kojima sam krenuo u projekat, a posebno ljude koji rade u interesu FBiH”, istakao je.

Posebno se zahvalio medijima jer je, kako kaže, na početku mandata bio najomraženiji lik na političkoj sceni, a postao je najomiljeniji. Naveo ja kako je pozicija ministra unutrašnjih poslova FBiH postala prepoznatljiva i da građani vjeruju FMUP-u.