motivacioni govor

Ramo Isak otvorio kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u plesu u Austriji

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je prigodnim motivacionim govorom otvorio kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u plesu koje će se održati u Austriji u maju 2024. godine. Današnje kvalifikacije održavaju se u Zenici u organizaciji Plesne akademije „VICTORY“ iz Zenice.

Ministar Isak je svečano otvorio cjelokupno natjecanje i kvalifikacije uz prigodan motivacioni govor kojim je nastojao da podrži svu djecu i omladinu koji svoje slobodno vrijeme koriste na način da se bave sportskim aktivnostima u ovom slučaju plesom.

Takmičarima je poželio puno uspjeha, da postignu što bolje rezultate i da u što boljem svijetlu predstave državu Bosnu i Hercegovinu, a roditeljima je čestitao na podršci koju pružaju svojoj djeci.

Ministar Isak je svečano otvorio takmičenje

„Sport pomaže djeci i mladima da se nauče disciplini, odgovornosti, te kvalitetnom raspoređivanju vlastitog vremena što će im koristiti u budućnosti, a pogotovo danas kada su djeca izložena različitim sadržajima na društevnim mrežama od kojih je većina nasilnog karaktera. Stoga smatram da Bosni i Hercegovini treba što više ovakvih događaja ukoliko želimo da stvorimo sigurnije okruženje za našu djecu i omladinu“, poručio je ministar Isak.