ovo su uvjeti

Raspisan konkurs za 400 vojnika u Oružanim snagama BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas javni oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu (PVS) u početnom činu vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH). Rok za prijavu na Javni oglas je 21 dan od dana objavljivanja na službenoj veb-stranici Ministarstava odbrane BiH.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena ili trenutno pohađaju završni razred srednje škole.

Neki od opštih uslova koje kandidati moraju ispunjavati su da su kandidati državljani Bosne i Hercegovine, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema.

Prijavom na oglas mladi imaju priliku da osiguraju stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba).

Informisati se mogu i lično putem centara za regrutovanje i tranziciju i to - Centra za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437; Centra za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886; Centra za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i Centra za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954.

Ukoliko kandidati budu ispunjavali opšte i posebne uslove i dostave potrebnu dokumentaciju, blagovremeno će biti obaviješteni o vremenu i mjestu testiranja i provjera, početku osnovne vojničke obuke i drugim bitnim informacijama.

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u Sarajevu, Banjoj Luci, Čapljini i Tuzli.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.