L'EQUIPE PIŠE

Rat oko Mbappea. PSG mu odbija dati 80 miliona eura, Real ne želi ni da čuje

Rat PSG-a i Reala, tačnije Nassera Al-Khelaifija i Florentina Pereza, oko Kyliana Mbappea, koji je trajao više od dvije godine, činio se završenim nakon što je igrač dogovorio s Realom da za mjesec dana dolazi u Madrid kao slobodan igrač. No, L'Equipe otkriva da to nipošto nije tako. Pariški list piše da je sada nastao spor težak ogromnih 80 miliona eura.

Naime, PSG je na rastanku dužan navedenu svotu najboljem igraču i strijelcu. Odbija mu isplatiti plaću za travanj te bonus za lojalnost od čak 80 miliona eura, koji mu je morao dati još u februaru. Naime, spomenuti bonus dogovoren je i potpisan između igrača i kluba prilikom potpisa ugovora te mu se isplaćivao periodički za vrijeme trajanja ugovora u znak zahvalnosti što je (ostao) u klubu.

PSG je za Mbappea dao stotine miliona eura, a gubi ga besplatno. Zato od Reala traži barem neku zadovoljštinu

Ali, kada je predsjednik PSG-a saznao od Mbappea (25) da ovaj na kraju sezone i po završetku ugovora želi otići u Real, pa još kao slobodan igrač, poludio je. Al-Khelaifi već mjesecima ne može doći k sebi od bijesa što igrač za kojeg je PSG platio odštetu od 180 miliona eura još dok je bio tinejdžer, te na kojeg je od tada na ime plaća i premija dao još više od navedenog iznosa, napušta klub bez obeštećenje. Posebno ga pri tome boli gorka ironija da igraču koji svim silama želi otići iz PSG-a mora isplatiti bonus "za lojalnost".

L'Equipe piše da zato čvrsto odbija Mbappeu isplatiti ono što mu je dužan. Dodaje da je situacija takva da je Mbappe, koji je još mjesec dana igrač PSG-a, angažirao advokate u sporu protiv svog kluba. Francuzi pišu da Al-Khelaifi još od februara inzistira da Real plati Mbappeu tih 80 miliona eura. Tačnije, da PSG dobije bar nekakvu zadovoljštinu za igrača na kojeg je potrošio bogatstvo, a sad ga gubi ni za što. Međutim, "Florentino Perez kategorički odbija i ne želi platiti ni eura za igrača kojem ugovor završava 30. juna. Al-Khelaifi je zbog ovog bijesan te je samo učvrstilo prijezir koji osjeća prema Perezu", piše L'Equipe.