naišao na osudu

Ratni zločinac Valentin Ćorić o burnim reakcijama na promociju njegove knjige u Mostaru

Promocija knjige osuđenog ratnog zločinca Valentina Ćorića "In vino libertas – autobiografski zapisi iz Haaga" u Mostaru naišla je na osude širom Bosne i Hercegovine.

Evp kako ih je kometirao sam Ćorić, nekadašnji načelnik Uprave vojne policije HVO-a i ministar unutrašnjih poslova samozvane Herceg-Bosne.

"Reakcije koje slušam, ovo je za sudske sporove. Takve stvari govore, ali ja se neću spustiti na tu razinu. Neka razgovaraju s Bošnjacima i Srbima koji su radili sa mnom na dužnostima u BiH, neka mi nađu jednog koji će reći da nešto nije ljudski.

Nisam ja idealan. Ovo ne doprinosi ničemu dobrom. Ovo pljuvanje po meni. Ti ljudi nisu pročitali knjigu", rekao je Ćorić.

Kaže da knjiga govori o njegovom boravku u Haagu i suživotu s drugim osuđenicima.

"Knjiga također govori o razdoblju moje mladosti, o srednjoškolskoj dobi, zatim studentskim godinama. Govori o temama koje su bile među nama zatvorenicima.

Tamo smo razgovarali o sportu, o svemu što se događalo u ratu u Jugoslaviji, ali glavna tema knjige je proizvodnja vina u zatvoru. I tome je posvećeno najviše pozornosti", kazao je Ćorić.

Njega je haaški tribunal osudio na 16 godina zatvora zbog ratnih zločina nad Bošnjacima. Pušten je uvjetno na prijevremenu slobodu 2019. godine nakon dvije trećine odslužene kazne, prenosi FENA.