KOLJIĆ O BUGARINU

“Razgovarao sam s Petevom oko reprezentacije BiH. Osjetim kako…”

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev nedavno je preuzeo rumunsku Craiovu za koju nastupa Elvir Koljić, a ovaj bh. napadač otkrio je svoje utiske o bugarskom stručnjaku.

“Petev je baš unio pozitivnu energiju, svi su zadovoljni sa njim, čak i ja osjetim promjenu. Bolje se trenira. I igrači pričaju o tome. Mislim da će napraviti dobru priču i da ćemo sa njim osvojiti nešto. Jesmo li pričali oko Bosne i Hercegovine? Da, da, naravno. Kada priča o tome osjetim kako ima emociju prema našoj zemlji i da mu je žao što se onako sve završilo. Današnja situacija pokazuje da to nije bilo dobro. A volio bih da krene. Zbog Džeke, Pjanića…, zbog naših ljudi koji zaista zaslužuju malo sreće”, izjavio je Koljić za Reprezentacija.ba.

“Trener golmana Adilović me je kontaktirao kada se počelo govoriti o tome da bi Petev mogao doći. Raspitivao se o stanju u klubu, kakva je situacija, a onda me je spojio i sa samim Petevom s kojim se potom nisam čuo sve dok nije dogovoren posao. Rekao sam mu, naravno, samo lijepe stvari o Craiovi. Možda je i to malo utjecalo”, dodao je Koljić.

Koljić je u Craiovu stigao u ljeto 2018. godine. Prethodno je nastupao za Lech Poznan, Krupu, banjalučki Borac, Triglav i Ključ.