Pregovori u toku

Real neće proći jeftino, Mbappe im razbija kasu: Paket od 170.000.000 eura, lova od prava na lik…

PSG mbappe

Real Madrid je u aktivnim pregovorima sa Kilianom Mbappeom da realizuje bombastičan transfer, za koji neće izdvojiti obeštećenje Paris Saint Germeina (PSG), ali daleko od toga da će proći jeftino. Čak suprotno – Francuz će da razbije kasu kraljevskog kluba.

Mbappe, kako otkrivaju španski mediji, traži platu čak 50 miliona eura bruto od Reala i čak 120 miliona eura bonus samo za potpis. Samo bez bonusa bi jedan od najboljih fudbalera planete imao duplo veća primanja nego prvi u tom segmentu sada u ekipi Toni Kros.

Čak i ovaj novac je znatno manji nego što ima u Parizu, ali je Mbappe spreman da se "spusti" sve kako bi obukao bijeli dres. Također, imao bi procenat od prihoda na sopstveni imidž, svjestan da će biti magnet za navijače prilikom prodaje dresova i ostalih artikala sa njegovim likom.

Vjeruje se da će raspon biti između 60 i 70 odsto u korist Mbapea.

Mbape trenutno prima 72 miliona eura bruto, s tim da je kao bonus od PSG-a uzeo 130 miliona eura za dvije godine. I sada na stolu ima bogatu ponudu da ostane na Parku prinčeva, čak 90 miliona eura bonus samo za jednu godinu, ali bi Mbappe radije u Madrid.

Zato traži sve ove uslove, što znači da njegov bonus godišnje vrijedi 30 miliona eura ili tri puta manje nego u PSG-u. Opet, i ovakvi uslovi su megalomanski, ali takve je standarde podigao Mbappe.

Ostaje samo da se vidi da li je spreman Real da potvrdno odgovori na iste, ali čini se da jeste u paketu od 170 miliona eura, računajući bruto.

Time će ubjedljivo nadmašiti Krosa (24,8 miliona), Davida Alabu (22,5 miliona), Luku Modrića (21,88 miliona)…