"kraljevi" dominiraju

Real zadaje ozbiljan udarac Barceloni: Mbappe nije jedina zvijezda koja stiže u Madrid

Joshua Kimmich devet je godina proveo u redovima minhenskog Bayerna i s njima osvojio sve što se osvojiti moglo, ali sve se realnijom čini ideja o njegovom odlasku.

Bavarci razmišljaju o njegovoj prodaji, a sljedeća destinacija mogla bi biti Španija. Pitanje je samo u koji grad.

Hansiju Flicku, novom treneru Barcelone, 29-godišnji Nijemac je velika želja i pokušat će sve da ga dovede na svoju klupu.

Međutim, Real Madrid bi, kao po običaju, svom najvećem rivalu mogao pokvariti planove. S obzirom na to da je Toni Kroos nedavno najavio kraj karijere, madridski velikan već traži adekvatnu zamjenu u veznom redu te su ozbiljni u namjeri da Kimmicha dovedu na mjesto svoga sunarodnjaka.

"Real Madrid pokazuje ozbiljan interes za Joshuu Kimmicha. Smatraju ga idealnom zamjenom za Tonija Kroosa. Razgovori između kluba i igrača već su obavljeni", prenose njemački mediji.

Dok se Katalonci bore s finansijskim problemima te im Nijemac i njegova plata predstavljaju novčani problem, Madriđani tih briga nemaju.

Opće je poznato koliko dobro Florentino Pérez posluje pa dovođenje velikih zvijezda u redove Reala ne predstavlja problem, ali odlazak Kimmicha u Madrid bila bi veliki šamar njihovim protivnicima.