JOŠ NIJE POTVRĐENO

Realova zvijezda o transferu Mbappea: Trenutno me nije briga

Kylianu Mbappeu na kraju sezone istječe ugovor s PSG-om i tada bi, prema informacijama brojnih svjetskih insajdera, kao slobodan igrač trebao otići u Real Madrid. O tom se transferu pisalo se i prošle godine te je tokom ljeta bio blizu ostvarenja, međutim Mbappe je iznenađujuće produžio saradnju s Parižanima.

Skyev novinar Florian Plettenberg tokom reprezentativne pauze razgovarao je s Aurelienom Tchouamenijem (24), veznjakom Francuske i Reala. S obzirom na to da igra s Mbappeom u reprezentaciji i, po svemu sudeći, uskoro će biti klupski suigrači, Plettenberg ga je pitao kada će Kylian objaviti da ide u Real.

"Iskreno, u ovom trenutku me nije briga", odgovorio je Tchouameni uz osmijeh, pa dodao: "Vidjet ćemo što će se dogoditi. On je trenutno član PSG-a. Vidjet ćemo što će biti u budućnosti."

Mbappe još nije potvrdio odlazak u Real

Najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano otkrio je da će Mbappeova godišnja plaća biti u rangu onih koje imaju Realove zvijezde poput Viniciusa Juniora i Judea Bellinghama, što s bonusima iznosi oko 24 miliona eura godišnje. Osim toga, Mbappe bi prilikom potpisa trebao dogovoriti naknadu od 100 miliona eura, koju će mu Real isplaćivati u ratama.

"Još uvijek nisam najavio ništa o svojoj budućnosti jer nemam ništa za objaviti. Uvijek sam govorio da ću, kada budem imao nešto za objaviti, to učiniti kao muškarac. Mislim da će moja budućnost biti riješena prije Eura", izjavio je Mbappe tokom reprezentativne pauze. Podsjetimo, Evropsko prvenstvo počinje u junu.