Filmska priča

Rekordna zapljena: Diplomirani ekonomista iz Zagreba uhapšen u Belgiji sa čak 2,7 tona kokaina!

(Foto: Ilustracija)

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhapsila je prije sedam dana 36-godišnjega Zagrepčanina T.Š., inače diplomiranoga ekonomistu, koji je u Hrvatskoj vodio više kompanija, zbog sumnji da je zajedno s još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina.

Kako piše Jutarnji list, prilikom racije na skladište, kokain koji je bio pakiran u jutene vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prije toga bio preuzet na terminalu luke u Antwerpenu. Droga je zaplijenjena, a svi uhapšeni, njih dvadesetak, su pritvoreni te je protiv njih državno tužilaštvo pokrenulo istragu.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zapljeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskoga državljanina. Zajedno s T. Š., uhapšeni su državljani Belgije, Nizozemske, Armenije, Latvije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija, naravno, nije otkrila pod kojim se oklnostima ovo šaroliko društvo sastalo. No, prema informacijama koje je tamošnja policija objavila, sumnjivi kontejner bio je otkriven dok se još nalazio u antwerpenskoj luci, te su policajci čekali ko će doći po njega.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim, u jutarnjim satima prošloga ponedjeljka, upala u skladište, gdje su na istovaru droge našli ukupno 11 muškaraca i jednoga maloljetnika, a među njima i T. Š.-a.

Hrvatska policija je, kako se neslužbeno saznaje, od strane svojih belgijskih kolega izvještena o hapšenju T.Š.-a, no ne zna se je li i hrvatska policija bila involvirana u akciju koja je rezultirala zapljenom. Inače, T.Š. je osoba koja u Hrvatskoj nikad nije bila kazneno niti prekršajno gonjena, već je upravljao ili imao nekoliko manjih firmi, a u mladim danima uspješno se bavio malim nogometom te je igrao na nekoliko turnira.

Inače, belgijske vlasti su samo prošle godine zaplijenile 110 tona kokaina koji je uglavnom dolazio kroz antwerpensku luku.