Sport

“Remake” derbija iz 1996. godine: Asovi Želje i Sarajeva oduševili navijače na Grbavici. Prihod ide u humanitarne svrhe

Nekadašnji fudbaleri Sarajeva i Željezničara okupili su se večeras na stadionu Grbavica gdje su odigrali remake sarajevskog derbija iz 1996. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Glavni grad Bosne i Hercegovine bio je domaćin jedinstvenog sportskog događaja zamišljenog kao remake utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo, koja je odigrana 2. maja 1996. godine.

Igrači koji su prije 26 godina igrali za dva sarajevska kluba ponovo su istrčali na teren stadiona Grbavica, a meč je završen remijem 1:1.

Sarajevo je povelo u 56. minuti golom Amara Ferhatovića, a izjednačio je Hadis Zubanović u sudijskoj nadoknadi.

Za Želju su, između ostalih, nastupili Gušo, Kružik, Memić, Kurt, Kunić, Biščević, Adžem, Fatić, Pehlivanović, Žerić, Buljubašić, Muharemović, Jahić, Brković i Zubanović, a dres "bordo tima" večeras su obukli Dedić, Pervan, Uščuplić, Hošić, Elkaz, Ihtijarević, Hrvat, Herco, Džaviti, Gogalić, Ćenan, Kapo, Ferhatović i Mujkić. Tim sa Koševa sa klupe su predvodili Denijal Pirić, Mehmed Čala Janjoš i Munir Talović.

Početni udarac na Grbavici je izveo Adnan Ališan, dječak koji zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba uspješno podvrgnut operativnom zahvatu u Turkiye.

Atmosferu i posjetu za ovaj revijalni meč je donekle pokvarila jaka kiša koja je ranije danas padala u glavnom gradu BiH, ali i pored toga značajan broj navijača oba kluba okupio se večeras na Grbavici.

Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe, tačnije u Fond "Sportisti za život" koji je osnovao kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, zajedno sa Mirzom Teletovićem i Udruženjem Pomozi.ba, a iz kojeg se uplaćuju sredstva potrebna za liječenje oboljelih bh. građana. Fond za liječenja možete podržati i pozivom na telefonski broj 17021 kojim se doniraju 2 KM.

(Foto: Anadolu Agency)

(Foto: Anadolu Agency)
(Foto: Anadolu Agency)
(Foto: Anadolu Agency)
(Foto: Anadolu Agency)
(Foto: Anadolu Agency)
(Foto: Anadolu Agency)
(Foto: Anadolu Agency)