Magazin

Remi Lucidi pao u smrt sa nebodera u Hong Kongu: Kucao je upomoć na prozor na visini od 219 metara

Francuski kaskader Remi Lucidi poginuo je nakon pada sa stambenog nebodera u Hong Kongu, piše Sky News.

Francuski kaskader Remi Lucidi poginuo je nakon pada sa stambenog nebodera u Hong Kongu, piše Sky News.

Remi Lucidi je posljednji put viđen kako kuca na prozor penthausa na 68. spratu Tregunter tornja na visini od 219 metara u četvrtak, navodi South China Morning Post.

Kaže se da je sobarica u zgradi pozvala policiju nakon što je ugledala 30-godišnjaka ispred prozora dok je Lucidi očigledno pokušavao da potraži pomoć prije nego što je izgubio oslonac.

Policija je saopćila da je Remi Lucidi, koji se na društvenim mrežama zove Remi Enigma, pao prije nego što su policajci stigli.

Njegova kamera, koja je sadržavala video snimke ekstremnih sportova, navodno je pronađena na licu mjesta, zajedno sa njegovom francuskom ličnom kartom.

Policija je saopćila da je tijelo 30-godišnjeg muškarca pronađeno na terasi u gradskoj četvrti Mid-Levels, iako nisu objavili identitet osobe.

"Preliminarna istraga je sugerirala da je muškarac bio ekstremni sportski entuzijasta", rekao je izvor za novinsku stranicu.

"Moguće je da je ostao zarobljen ispred penthausa dok se bavio ekstremnim sportom u zgradi, i da je pokucao na prozor za pomoć, ali je slučajno pao i poginuo."

Lucidi je navodno ušao u Tregunter Tower, koji se nalazi u elitnoj četvrti Mid-Levels u Hong Kongu, u četvrtak oko 18 sati i rekao zaštitaru da posjećuje prijatelja na 40. spratu.

Navodno je primijećen na nadzornim kamerama kako izlazi iz lifta na 49. spratu i ponovo na stepeništu za gornji sprat, gdje su se nasilno otvorila vrata.

Prema South China Morning Postu, posljednji put ga je opazila sobarica dok je kucao na prozor penthausa oko 19.30 sati.

Lucidi je posljednji put objavio na Instagramu 24. jula, sa slikovitom slikom sa vrha tornja na Times squeru u Hong Kongu.

Prema izvještajima, navodno se prijavio u hostel u Hong Kongu 17. jula.

Vlasnica hostela Gurjit Kaur rekla je za Post da se Lucidi držao povučeno, ali da je bio "prijateljski i skroman tip" kada su razgovarali.

"Bio je zdrav, u formi i sretnog lica", rekla je ona u subotu. "Osjećam se veoma tužno."

Lucidi je ranije objavljivao svoje fotografije nastale na vrhovima visokih zgrada u Parizu, Dubaiju i Tajlandu, između ostalih lokacija.

Kolege su odale počast Lucidiju u objavama na njegovom Instagramu, sa jednim natpisom: "RIP, brate. Tužna vijest, niko to nikada ne želi da čuje o svom kolegi."

Druga osoba je objavila: "Bro je otišao radeći ono što voli! Živio je svoj život u potpunosti. Malo ko to može reći."

Kompleks Tregunter Towers se sastoji od tri kule.

Treći toranj, Tregunter 3, nekada je bio najviša stambena zgrada na svijetu, sve dok ga nije pretekao Trump World Tower u New Yorku nakon njegovog završetka 2001. godine.