Vijesti

Ridikulozni Izvještaj o stradanju Srba u Sarajevu: Kako se zapalila Pošta, koliko je bio visok Tunel spasa, čemu je služio…

Nezavisna međunarodna komisija jučer je objavila izvještaj o stradanju Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine. Komisija, formirana po nalogu Vlade RS, navela je da je u Sarajevu bilo 211 logora i mjesta u kojima su bili zatočeni Srbi, kao i da je prijavljeno oko 800 nestalih Srba sa područja Sarajeva, koje je bilo pod kontrolom SDA.

„Do danas još nije pronađeno 260 Srba. Broj nestalih Srba je vjerovatno i veći, jer su ubijene čitave porodice, a da oni koji su preživeli nisu mogli da prijave nestanke, te ove nestale osobe nisu ni identifikovane ni prebrojane“, navedeno je, između ostalog, u izvještaju.

Izvještaj je objavljen na 1.250 stranica, a podijeljen je u sedam poglavlja.

Kada čovjek zaviri tamo u pojedina od poglavlja susrest će međutim bulumentu izimišljotina i netačnih informacija. Neko je ili dobro bio drogiran kada se bavio određenim temama ili je samo sumanut sam od sebe.

Tako se između ostaloga navodi da je glavnu zgradu Pošte nije zapalio niko konkretno – nego se ona sama zapalila. Kasnije je to što se zapalila trebalo “podvaliti” srpskoj strani u propagandne svrhe…

Dijelovi iz izvještaja

Posebno je elaboriran tunel, koji je na žalost srpske vrhuške iz toga perioda bio jedini izlaz iz Sarajeva. On je prema navodima u somnabulnom izvještaju bio visok 8,8 metara i širok metar i po. Muslimani su se drznuli da probiju tunel, kakvi bezobraznici, da bi imali izlaz na Jadransko more!

Visoki stropovi tunela koji je vodio na more

Ovo je nevjerovatno. Žalosno je, ali ne može čovjek da se grohotom ne nasmije.

Dijelovi iz izvještaja


Povezani postovi: