rođena u prištini

Rita Ora stigla na Kosovo i srušila društvene mreže

Rita Ora, svjetski poznata pjevačica rođena u Prištini, danas proslavlja svoj 33. rođendan, a riješila je da ovaj dan provede u svojoj domovini. Naime, ona je privatnim avionom doletjela na Kosovo, a nakon što je izašla napravila je tri pomalo neočekivana poteza, koja je trebalo da oslikaju naboj njenih emocija kada je ponovo dotakla zemlju rodnog mjesta.

Ora je po izlasku iz aviona duboko udahnula, sjetnog izraza lica, potom se sagnuvši kako bi dotakla zemlju, a onda je ruku položila na srce.

Nju je, inače, na aerodromu dočekao Perparim Rama, albanski arhitekta i kosovski političar.

Za sada nije poznato koji su motivi Ritinog dolaska na Kosovo, te da li je došla samo privatno, ili je možda očekuje i neki nastup.

Proslavljena pjevačica rođena je u Prištini u albanskoj porodici. Njena majka Vera Barjaktari je psihijatar, a otac Besnik Sahaču je vlasnik kafane. Ritina porodica sa obje strane je bila veoma utjecajna i bogata; deda sa majčine strane bio je konzul Albanije u Rusiji, dok je deda sa očeve strane bio poznati filmski i pozorišni režiser.

Porodica se preselila u London dok je Rita još bila beba, 1991. godine, a ona je odrasla u kvartu Noting Hil. Pjevačica govori albanski i veliki je zagovornik kosovske nezavisnosti.