IGOR MATANOVIĆ

Rođen u Njemačkoj, zaludio je Zlatka Dalića, roditelji su mu iz Bosne: “Moje srce kuca za…”

Izgleda da će uskoro biti realizovan još jedan slučaj fudbalera koji je porijeklom iz BiH, ali će nastupati za Hrvatsku.

U pitanju je Igor Matanović, fudbaler Karlsruhea, koji je ove sezone zabio deset golova i igra u životnoj formi.

Rođen je u Njemačkoj, a roditelji su mu iz Bosne i Hercegovine, ali se odlučio igrati za Hrvatsku.

Matanovićev otac Ranko je iz Kotor Varoši, majka Ankica iz Dervente, a on je rođen u Hamburgu.

"Bilo je Njemačka ili Hrvatska. Moj je odgovor, uvijek Hrvatska. Moje je srce kucalo za Hrvatsku. Gledajući Svjetsko prvenstvo navijao sam za Hrvatsku, kao što sam rekao, najveći mi je cilj igrati na njemu za Vatrene", rekao je Matanović u razgovoru za zagrebačke Sportske Novosti.

Zlatko Dalić je već razgovarao s njim, bilo je to prilikom "vrbovanja" da zaigra za Vatrene. Tog razgovora kada su mu članovi HNS-a došli na noge se još uvijek dobro sjeća.

"Šta mi je Dalić rekao? Da mogu uspjeti igrati za A reprezentaciju, ali i da je teško, da moram još puno na sebi raditi. Eto, sad mi ide, ako nastavim tako možda imam malu priliku izboriti mjesto već na Evropskom prvenstvo ove godine u Njemačkoj. To bi bilo najbolje."

Kada su u pitanju sportski uzori, Matanović je kazao da su to Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić. Objasnio je i zašto.

"Slični su igrači kao ja. Ibra je arogantan, volim to. Prljav protiv stopera. Mandžo je također bio takav", rekao je ovaj 23-godišnjak te dodao:

"Kad sam gledao Hrvatsku uvijek sam navijao da Mandžukić zabije gol. Upijao sam što njih dvojica rade, želim biti igrač kao Mandžo i Ibra."