PONIZIO FRANCUSKU LIGU

Ronaldo naljutio francusku legendu: ‘Nije on to slučajno rekao, bolje mu je da ušuti‘

Saudijsko prvenstvo nije gore od Ligue 1. Saudijska Pro liga je konkurentnija od Ligue 1, a mogu to reći nakon godinu dana provedenih tamo. Već smo bolji od francuskog prvenstva - rekao je to Cristiano Ronaldo i naljutio legendarnog francuskog nogometaša, svjetskog prvaka iz 1998., Franka Leboeufa i isprovociralo reakciju.

"Bolje neka zašuti", ljutito je prokomentirao Leboeuf i čitav slučaj spustio na osobnu razinu dodajući kako je u pozadini svega staro rivalstvo, a ne objektivna kritika.

"Šta mislite, zašto je Ronaldo odlučio dati ovaj komentar o Ligue 1 umjesto o portugalskom prvenstvu? Zato što je Lionel Messi igrao u Ligue 1. Jako ga poštujem kao nogometaša, ali daj, ušuti! To nije pošteno prema Ligue 1", izjavio je Labouef, a onda udario "kontru" slavnom Portugalcu:

"Za mene je Portugal jedan od kandidata na Euru idućeg ljeta. Čak mislim da mogu osvojiti Euro, ali samo ako Cristiano Ronaldo ne igra. Ne možete oduzeti Ronaldu sve što je učinio za nogomet samo zato što se penzionisao u Saudijskoj ligi. Želim mu zahvaliti što je podigao ovaj sport na višu razinu, ali za sve postoji kraj. Ima puno pravo igrati u Saudijskoj Arabiji, iako nisam siguran da mu treba još više novca", zaključio je član zlatne generacije francuskog nogometa koja je dominirala krajem prošlog vijeka te osvojila Svjetsko prvenstvo 1998., a onda i evropsko dvije godine kasnije.