Azijska liga prvaka

Ronaldo odigrao očajan meč u Iranu, mediji ga nisu štedjeli: Bio je više smetnja nego što je koristio

Foto: Al Nassr

Cristiano Ronaldo bio je dočekan poput božanstva u Iranu gdje je njegov Al Nassr igrao protiv Persepolisa u grupi E Azijske lige prvaka.

Uz crveni karton i autogol domaćina, klub iz Saudijske Arabije slavio je 2:0 uprkos blijedom izdanju portugalske legende.

Iranci su trčali za autobusom koji je prevozio Ronalda i saigrače, upadali u hotel kako bi ga vidjeli, on je izdvojio vrijeme za mlade navijače i ispunio životnu želju slikarice koja ga je željela upoznati, no i podbacio u utakmici.

Kako piše fudbalski portal Goal, bila je to utakmica koja je bila "daleko od idealne" za Ronalda, koji je "izgledao izgubljeno u danu u kojem je njegova ekipa jedva svladala Persepolis, koji je imao igrača manje". Ističe se da je Ronaldo tokom cijele utakmice imao samo jedan udarac prema golu te da nijednom nije driblingom prošao rivale.

"Bio je više smetnja u napadu nego koristan dodatak. Kao pobjednik je izašao samo iz dva od sedam duela na tlu, a češće je tražio prekršaj nego nastavljao igru", dodaje se u tekstu i napominje da nije učestvovao niti kod jednog gola svoje ekipe.

"Imao je samo 27 dodira lopte i tek 12 preciznih dodavanja", zaključuje se o nastupu Ronalda, zamijenjenog pred početak sudijske nadoknade vremena.