Puni Gas

Ronaldu nije fudbal br. 1: Šta vozi CR7?

Garaža Cristiana Ronalda već je zavidno opskrbljena Chironom i Veyronom, i teško je nadmašiti i po performansama i po cijeni. Ali tu je nedavno bio parkiran i crni Audi RS 7 Sportback, koji proizvođač automobila iz Ingolstadta sponzorira kao sponzor fudbalskog kluba Real Madrid.

Audi je kompletan vozni park fudbalskih profesionalaca opremio novim automobilima, a CR7 se odlučio za vrhunski model serije A7. Njegov četvorolitarski V8 sa dvostrukim punjenjem ispumpa nevjerovatnih 605 KS i 700 Nm obrtnog momenta na radilicu, što Audiju daje snažne vozne performanse. Luksuzni automobil s pogonom na sve točkove iz južne Njemačke sprinta do 100 km/h za samo 3,7 sekundi i uz doplatu može postići maksimalnu brzinu do 305 km/h, inače je i dalje izuzetno brzih 250 km/h.

Ronaldov BMW

A koliko košta zabava?

Vjerovatno ništa za Cristiana Ronalda kao igrača Real Madrida, prosječni potrošači moraju izdvojiti najmanje 122.200 eura. Čak i ne računajući bezbroj detalja opreme koji se ugrađuju u Audi RS 7 Sportback iz CR7..

Manje od godinu nakon što je Cristiano Ronald postao prvak Evrope 2016. sa Portugalom, još jedan Bugatti je krasio impresivnu flotu fudbalske zvijezde. Iako je Portugalac u početku bio "samo" ambasador marke Bugatti i bilo mu je dozvoljeno da testira supersportski automobil, on je svoj novi ponos pokazao na Instagramu samo malo kasnije.

Pokretan osmolitarskim W16 motorom od 1.500 KS, Chiron ide korak dalje u odnosu na svog prethodnika koji se zove Veyron. Nakon samo 2,4 sekunde brzinomjer pokazuje 100 km/h, zatim se igla ubrzano penje prema 400, da bi na kraju odustala od 420 km/h. Gotovo ništa novo za Cristiana Ronalda, uostalom, 2016. godine kupio je Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse od 1.200 KS, koji zauzvrat ubrzava do brzine na seoskom putu za samo 2,5 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 410 km/h.

Ronaldov Bugatti

U trci za titulu svjetskog fudbalera 2015. godine fudbaler Real Madrida izgubio je od Lionela Messija. Ali Ronaldo pobjeđuje na Instagramu: dva dana nakon što je izgubio na izborima kao svjetski fudbaler, on je tamo pokazao svoje posljednje postignuće, Porsche 911 Turbo S sa 560 KS šestocilindričnim bokserom pozadi.

S nabavnom cijenom od oko 200 hiljada, a s obzirom na godišnju platu od 21 milion eura i prihod od reklama od preko 50 miliona eura godišnje, to je za njega sitnica. To znači da Cristiano Ronaldo zaista može odagnati svoju frustraciju pomoću papučice gasa: 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta ubrzava Porsche 911 Turbo S od 0 do 100 za samo 3,1 sekundu i najveću brzinu od 318 km/h. Brzina o kojoj Cristiano Ronaldo može samo sanjati na španskim autoputevima. Ograničenje brzine tamo je 120.