Baraž

Rukometni reprezentativci BiH počeli u Tuzli pripreme za Portugal: ‘Nećemo se unaprijed predati’

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pod palicom novog selektora Damira Doborca u Tuzli je započela pripreme za utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Portugala.

Prva utakmica igra se u Portugalu 9. maja, a uzvrat je u tuzlanskom Mejdanu 12. maja. Relativno kratak period za pripreme predstavlja glavni problem selektoru Doborcu.

"U Tuzli radimo do srijede kada ćemo u jutarnjim satima imati posljednji trening pred put za Beograd odakle ćemo krenuti prema Portugalu. Imamo malo vremena za pripreme, ali težit ćemo da promijenimo našu igru, odnosno da budemo brži u tranziciji i čvršći u odbrani. Gledajući rezultate u posljednje vrijeme Portugal je blagi favorit, ali ni mi se nećemo unaprijed predati. Moramo se postaviti tako da damo sve od sebe, pogotovo u odbrani", kaže selektor Doborac.

Na raspolaganju neće biti Josip Perić i Luka Perić, te zbog privatnih obaveza Admir Ahmetašević, pozive su dobili srednji bek Izviđača Milan Vukšić, desno krilo Maglaja Amar Kendić i golman Vogošće Bekir Čordalija.

"Do sutra trebaju doći Marko Panić i Senjamin Burić tako da ćemo biti kompletni", kaže Doborac.

Na pres-konferenciji obratio se i Benjamin Burić, koji je rekao kako je dvomeč s Portugalom jako bitan.

"Atmosfera je stvarno pozitivna, prezadovoljan sam s ovim što smo vidjeli", kazao je Burić, pa se osvrnuo na Portugal.

"Dvije utakmice baraža su uvijek opasne po sve. Naša velika šansa je to što svi Portugal smatraju apsolutnim favoritom. Očekujem dvije tvrde utakmice. Imaju nekoliko svjetskih igrača, vrhunskih rukometaša i morat ćemo se na njih pripremiti. Očekujem dvije jako teške utakmice", istakao je Burić.

Inače, Bosna i Hercegovina gostuje Portugalu u četvrtak od 20.30 sati, a potom istog rivala dočekuje u nedjelju od 17 sati u Mejdanu.