Šest napada

Rusi žestoko napali Kijev i Harkiv, šire se snimke: Djevojčica i tinejdžerka među povrijeđenima

Napadi na Harkiv, drugi po veličini grad u Ukrajini, uslijedili su nakon što su dužnosnici u Kijevu rekli da je glavni grad također bio pod ruskim napadom u četvrtak rano
Foto: Twitter

Ruske snage pokrenule su šest napada na sjeveroistočni grad Harkiv. Ima oštećenja na civilnoj infrastrukturi, informacije o žrtvama se provjeravaju.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terekhov rekao je da se u gradu čulo nekoliko eksplozija.

"Informacije o šteti i žrtvama se razjašnjavaju", rekao je.

Napadi na Harkiv, drugi po veličini grad u Ukrajini, uslijedili su nakon što su dužnosnici u Kijevu rekli da je glavni grad također bio pod ruskim napadom u četvrtak rano.

Devetogodišnja djevojčica je među sedam osoba koje su povrijeđene nakon što je Rusija izvela zračni napad u Kijevu u četvrtak, rekao je gradonačelnik grada.

U objavi na Telegramu, gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da su povrijeđeni u okrugu Darnicki u glavnom gradu. Dijete i 18-godišnjakinja hospitalizirani su nakon što su krhotine pale s infrastrukturnog objekta na stambenu zgradu, rekao je.

Sirene za zračnu uzbunu u Kijevu oglasile su se više od 1000 sati otkako je započela ruska invazija punog opsega u februaru prošle godine, rekao je ukrajinski dužnosnik nakon najnovijeg napada Moskve na prijestolnicu, prenosi CNN.