dodjela u martu

Ryan Gosling će izvesti “I’m Just Ken” na dodjeli Oscara

Iako je uobičajeno da se nominirana najbolja originalna pjesma izvodi tokom nagrada, kontroverza je postavila upitnik na mogućnost ovog posebnog nastupa.

Nakon mjeseci nagađanja, službeno je potvrđeno da će Ryan Gosling izvesti pjesmu “I’m Just Ken” uživo na dodjeli Oscara, javlja Daily Mail.

Naime, izvori potvrđuju da će glumac, koji je i sam kandidat za najboljeg sporednog glumca za svoju ulogu Kena u ljetnom blockbusteru “Barbie”, pjevati “I’m Just Ken” na ceremoniji u Los Angelesu, koja će se održati u martu.

Ideja o izvedbi uživo bila je predmetom nagađanja otkako su Gosling i hit numera prošlog mjeseca objavljeni među ovogodišnjim nominacijama za Oscara – dok su glavna ženska uloga, Margot Robbie i redateljica Greta Gerwig bile zanemarene. I dok je uobičajeno da se nominirana najbolja originalna pjesma izvodi tijekom dodjele nagrada, kontroverza je postavila upitnik na mogućnost ovog posebnog nastupa.

Film “Barbie” je dobio ukupno osam nominacija za Oscara, uključujući najbolji film, najbolju sporednu glumicu za Americu Ferreru, te najbolju originalnu pjesmu za Kenovu egzistencijalnu pjesmu, “I’m Just Ken”. Kontroverzna odluka Akademije potaknula je širu raspravu o seksizmu u industriji među glumcima i obožavateljima na društvenim mrežama, a Gosling je čak izdao izjavu potpore svojim kolegicama.

U intervjuu za Variety ranije ovog mjeseca, Gosling je rekao da mu se tek treba obratiti u vezi s potencijalnim nastupom na nadolazećoj ceremoniji – ali je rekao da je ‘otvoren’ za tu priliku. ,,Još uvijek me niko nije pitao. Možda bi bio prevelik rizik da to učinim ja. Ne znam kako bi to funkcioniralo. Ali ja sam otvoren za to“, kazao je tada. Muzički producent Mark Ronson, koji je napisao popularnu pjesmu s Andrewom Wyattom, za Variety je priznao da bi vidjeti Goslinga kako uživo izvodi pjesmu na ceremoniji bio njegov ‘san’, ali je rekao da glumac nije potvrdio događa li se to tijekom intervjua na crvenom tepihu za časopis na Grammyja.

Inače, “I’m Just Ken” jedna je od dvije pjesme iz “Barbie” koje su nominirane za Oscara za najbolju originalnu pjesmu. Druga je “What Was I Made For?”, koju izvodi Billie Eilish, a koja je osvojila Grammy nagradu za najbolju pjesmu napisanu za vizualne medije.

Dodjela Oscara emitirat će se na ABC-u 10. marta, a Jimmy Kimmel se vraća kao domaćin.