tvrdi da lažu

Sa sjednice NSRS povučen “sporazum o razdruživanju”. Stevandić: Mene niko nije zvao niti je prijetio

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da su ga poslanici koji su bili za zakazivanje posebne sjednice parlamenta Republike Srpske dopisom obavijestili da povlače sa 14. posebne sjednice informaciju o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i FBiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom, tzv. "sporazum o razdruživanju".

"Imajući u vidu da je ovo jedina tačka dnevnog reda, nisam zakazivao Kolegij o posebnoj sjednici", rekao je Stevandić novinarima.

Dodao da je dopis narodnih poslanika dobio juče popodne, prenosi RTRS.

On je istakao da ne postoje nikakvi pritisci niti bajke u vezi sa održavanjem ove posebne sjednice.

"Mene niko nije nazvao, niti je prijetio niti mi je uputio bilo kakakv dopis, niti je šta tražio u vezi ove sjednice", tvrdi je Stevandić.

Naveo je i da je "najveća laž i konstrukcija tvrdnja iznesena u parlamentu RS da je neko sakrio odluku Ustavnog suda RS u vezi Izbornog zakona RS".

On je rekao da je ovo sve služba dostavila i odgovorila narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću, koji ne govori istinu.

"Radi se o neviđenom lažovu i licemjeru koji sve ove papire zna, ali pravi spotove i priča kako je predsjednik parlamenta RS sakrio odluku Ustavnog suda RS.

Najgore je što na sve to nasjeda Vukota Govedarica i to sve ponavlja", istakao je Stevandić.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je novinarima da je neprimjereno da se u parlamentu RS, kako je naveo, zakaže, a zatim otkaže posebna sjednica o Izbornom zakonu RS.