Svijet

SAD: Otac i dvoje djece magistrirali istog dana na istom univerzitetu

Otac i njegovo dvoje djece istog su dana magistrirali na ogranku Državnog univerziteta u Mississippiju, stekavši zvanje magistra u oblasti obrazovanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Commondre Cole, njegov sin Ja’Coby Cole i kćerka Iesha Gully bili su među 153 magistara univerziteta.

Commondre Cole predaje u srednjoj školi “Northwest”, Ja’Coby Cole predaje u osnovnoj školi “Oakland Heights”, u okrugu Meridian. Kćerka Gully predaje u osnovnoj školi “Northeast” Elementary u okrugu Lauderdale.

“Ovo je veliko dostignuće za našu porodicu. Želim da nastavim i da idem naprijed, da budem primjer i pokažem svojoj mlađoj braći i sestrama i ostatku moje porodice da to možemo. Počeli smo snažno i završili tako”, rekla je Gully za WTOK-TV.

PROČITAJTE  Čuveni milijarder upozorio: Možda smo na početku trećeg svjetskog rata. Jedan je način da spasimo civilizaciju

Ja’Coby Cole je rekao da nikada nije mislio da će odmah postati učitelj.

“Znao sam da ću morati da imam drugi plan, pa sam razmišljao o maminim, očevim i sestrinim stopama. Svi su oni edukatori i mislio sam da bi bilo najbolje da idem njihovim koracima”, rekao je mlađi Cole.

Njihov otac Commondre Cole je rekao da njegova supruga, Jessica Gully-Cole, također predaje u školi i da ga je upravo ona potakla da se vrati na fakultet s njihovom djecom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare