inovativno

Samsung lansirao Galaxy S24 Ultra u svemir kako bi fotkao Zemlju

A kako doći do kopije svemirskih fotografija Galaxy S24 Ultra?

Samsung je ostao vjeran brendu Galaxy svojih poznatih gadgeta poslavši pametni telefon S24 Ultra u svemir, na visinu ispod niske Zemljine orbite, posebno u stratosferu.

Ima jednu misiju u svemiru - snimiti zadivljujuće slike Zemlje svojim fotoaparatima i podijeliti te slike sa svijetom. Ovaj novi trik iz Samsunga demonstrira snagu Galaxy S24 Ultra.

Samsung je najavio svoju avanturu na X-u (Twitter), nakon slanja Galaxy S24 Ultra u stratosferu, područje ispod niske Zemljine orbite (LEO), poznato i kao dom komercijalnih satelita, takozvanu mezosferu. Kompanija je pričvrstila svoj najnoviji pametni telefon na balon koji može doseći ovu regiju, a popeo se na visinu od 36 kilometara iznad tla.

Kako prenosi PetaPixel, Samsung je lansirao četiri balona iz Los Anđelesa, Las Vegasa, planina Sijera Nevada i Grand Kanjona kako bi "uhvatio raznolikost krajolika".

Uz pomoć glavne kamere pametnog telefona od 200 megapiksela i drugih leća bilo je moguće snimiti do 150 fotografija visoke reuolucije uz različite vrste snimanja.

A kako doći do kopije svemirskih fotografija Galaxy S24 Ultra? Prema Samsungu, sve što korisnici trebaju učiniti je lajkati glavnu objavu i oni će poslati odabrane slike korisnicima direktno na račun X.

Samsung već dugi niz godina promiče mogućnosti kamere svojih pametnih telefona, posebno u seriji Galaxy S, koja pruža impresivan kvalitet i rezoluciju svojih slika.

Južnokorejski tehnološki div tvrdi da njegovi pametni telefoni mogu snimati sa zumom od 100x i davati rezultate u HD-u.

U ovom najnovijem vrhunskom pametnom telefonu najveći fokus kompanije bio je na tehnologiji umjetne inteligencije, ali to ne znači da je zaboravio na svoje kamere.

Samsung stavlja naglasak na njih, a u ovom najnovijem modelu demonstrira intergalaktičke mogućnosti pametnog telefona: Galaxy S24 Ultra podnosi surove uvjete stratosfere i svima pruža ekskluzivne fotografije sa Zemlje!