Sve za šefa

Sanja Vulić budno pratila ponašanje u Sudu BiH. Najavila novi set pitanja Debevcu, ali i ministru pravde: Pa ovo je sramota

Jedna od najžešćih pristalica i Dodikovih uvlakača, a u slobodno vrijeme državna zastupnica Sanja Vulić danas je s pažnjom pratila proces šefu u Sudu BiH.

No, Vulićku nije zanimao proces s pravne strane, nego je nastavila praksu praćenje ljudi tokom suđenja. Baš kako je upratila duboku šlic na suknji službenice Suda BiH na prošlom ročištu tako je danas imala neke druge zamjerke.

Tako je danas najavila da će već sutra, u skladu sa Poslovnikom Predstavničkog doma, biti postavljeno poslaničko pitanje predsjedniku Suda BiH Ranku Debevecu, koji je dozvolio da u sudnici sjedi predstavnik OSCE-a sa mobilnim telefonom, dok su ostali bili pretreseni kao 'najveći kriminalci i sve im je oduzeto pred ulazak u sudnicu'.

Pored toga, imat će pitanje i za ministra pravde Davora Bunozu i to zbog ponašanja sudskih policajaca.

"Jedan od njih je bukvalno ležao kao da je na plaži i nije dao da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik okrene. Šta je on kriminalac? Da li je nekoga ubio? Kakvo je to ponižavanje?", rekla je uznemirana Vulić.