Vijesti

Šarović protiv Grujičića. SDS će predložiti svog kandidata za Srebrenicu

Srpska demokratska stranka (SDS) će iz svojih redova predložiti kandidata za načelnika Srebrenice i to je Milisav Marjanović - izjavio je predsjednik te stranke Mirko Šarović.

Smatra da sadašnji načelnik iz SNSD-a Mladen Grujučić nije opravdao očekivanje.

"Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika općine Mladena Grujičića koji dolazi iz SNSD, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici, ali Grujičić nažalost nije opravdao povjerenje naroda. Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje, ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici", naglašava Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Nakon sastanka sa Općinskim odborom SDS-a Srebrenica, Šarović je istakao da je veoma važno da stranke koje dolaze iz Republike Srpske postignu dogovor o jednom zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Srebrenica i da će SDS pokrenuti inicijativu za dogovor političkih stranaka oko jednog, zajedničkog kandidata.

"To treba biti neko ko je 'sposoban da sve ujedini, da nema hipoteka iza sebe i da se odgovorno odnosi prema budžetu i donatorskim sredstvima", istakao je Šarović.

Najvažnije je, kako je dodao, da kandidat bude najkvalitetnije moguće rješenje za Srebrenicu, čovjek koji će raditi na razvoju Srebrenice i zadržavanju stanovništva i koji će biti otvoren za dijalog sa svima i fer u daljim međustranačkim odnosima.

Uvjereni su da Marjanović može uspješno provoditi i realizovati zajedničke interese naroda i voditi tu lokalnu zajednicu.

"Vjerujemo da se i druge političke partije koje dolaze iz Republike Srpske mogu okupiti oko ovog kandidata jer se radi o osobi koja, za razliku od aktuelnog načelnika, iza sebe nema bilo kavih hipoteka, osobi koja će se zasigurno odgovorno odnositi prema svim građanima i istrajno raditi na razvoju ove sredine", zaključio je Šarović.